September 2013:
För något år sedan ropade jag in ett golfpaket till Spanien på en auktion på golfresan.se till golfresorten Barceló Montecastillo i Jerez de Frontera, Cadiz.

 

 

Då vi för fyra år sedan varit på bröllop i Tariffa som ligger i närheten av Cadiz, så tog vi för givet att denna anläggning borde vara i närheten då vi sett skyltar mot Cadiz när vi körde dit. Vi hade även sett på kartan att Cadiz ligger i närheten av Tariffa, så det borde inte vara några problem att hitta dit. Både min man Jonas och jag själv är väldigt impulsiva och lägger inte ned speciellt mycket tid på research vilket vi borde ha gjort!

Vi åkte med Norwegian och landade på Malaga flygplats vid 12-tiden. ”Glad i hågen” går vi och hämtar ut vår hyrbil och tar fram GPSén och slår in adressen till Montecastillo som dock inte finns med (GPSén kanske borde uppdateras?).
Nåväl vi skall ju till Cadiz, hur svårt kan det vara? Ingen karta hade vi skaffat oss heller… Vi uppskattade att det borde ta max två timmar att köra men när vi kört i 1,5 timme börjar vi leta fram hotellvouchern och ser över adressen igen, vi inser då att Montecastillo ligger i Jerez de Frontera (i Cadiz). Hur stort är Cadiz egentligen? Varför hade vi inte skaffat oss en karta?

Spanien 065
Vilse?

Vi inser att vi är på helt fel plats och söker söker upp en annan adress någonstans i Jerez på GPSén så att vi åtminstone har någon riktning att åka mot och som förhoppningsvis är i närheten av Montecastillo.
Vi kommer in i staden Jerez och tror att det borde dyka upp någon skylt till Montecastillos golfbana förr eller senare, men icke! Vi kör fram och tillbaka, stannar på flera bensinmackar, stoppar folk efter vägen – ingen kan engelska men de försöker med kroppspråk och några enstaka engelska ord förklara vägen för oss men vi lyckas inte förstå dem. Vi kör fram och tillbaka mellan olika avfarter till Jerez. Vi ringer även till hotellet och får en märklig vägbeskrivning och snurrar runt ytterliggare några varv och undrar om vi ska behöva ta in på annat hotell så att vi får sova….Men vi lyckas till slut hitta fram, då är klockan 17! Vi har åkt runt i 5 timmar! Vi har inte ätit något sen frukost kl 6 och är trötta, hungriga och iritterade.

Incheckningen går smidigt, vi lämnar in bagaget på rummet och går sedan ut på baksidan på hotellet och sätter oss ned och ser på den vackra utsikten över den Andalusiska slätten och hål 18. Vi konstaterar att vi inte har en aning om var vi egentligen befinner oss,  men vi är framme iallafall. Vi beställer in Sangria, öl och en varsinn hamburgare för att sedan sova någon timme.

Spanien 052  Spanien 017 Spanien 016

Efter några timmars sömn tar vi oss ned till restaurangen igen, det är varmt och skönt så vi sitter utomhus och beställer in mat och vin. Vinet vi beställde visade sig vara slut och vi fick vänta nästan en timme på maten som inte var speciellt bra. Jonas har som favorit en spansk brandy, Carlos Primeros men den var också slut. Däremot fick han prova en annan brandy så nu är finns det ännu en favorit, Lepanto.

Spanien 021 Spanien 045

Hotellet marknadsför sig som ett 5-stjärnigt hotell men i verkligheten känns det möjligtvis som ett 4-stjärnigt hotell. Vi besökte poolen och där möttes vi av skyltar ”out of order”, man skyller på att det är lågsäsong. Personalen är ganska ointresserad och långsam service. Det bara en restaurang öppen, klubbhusets restaurang stängd.

Spanien 060

Vackert (stängt) klubbhus, El Castillo

Montecastillo har varit värd för Volvo fem gånger vilket talar för att det är en fin bana och den är designad av Jack Nicklaus. Det är verkligen en fantastisk bana, otroligt välskött och mycket fint skick både på tees, fairways och greener! Relativt lättspelad med breda  ingen direkt ruff, en hel del bunkrar och vatten fanns det förstås.
Banan är ganska backig och det var skönt med golfbil. Klubbhuset ligger 20 meter från hotellet så det var oerhört nära och enkelt att ta sig dit. Golfbilarnas GPSér fungerade dåligt  och vi fick byta bil flera gånger.
(golfbil kostar 48 Euro/dag,GPS 3 Euro/dag)

Spanien 034

Backigt!

 Spanien 062   Spanien 036
Spanien 007

Hål 13 med utsikt (och motorljud) mot Formula 1 Jerez

Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är ett fantastiskt vackert par4 hål.

Spanien 012Spanien 063

 

 Hål 18´s Utslagsplats (se foton ovan) är på en höjd med utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset
El Castillo.

Golfbanan är en av de mest välskötta vi någonsin spelat på så där är vi erhört nöjda, hotellet ligger isolerat och det är bara golfbanan och Fomula1banan som kan locka gäster. Det finns bara hotellets restaurang att äta på så vi åkte till Jerez varje kväll och njöt av god mat där istället. Kan varmt rekommendera El Bihero, fantastisk mat och service!

Spanien 025Spanien 028 Spanien 026

Efter fyra dagar är det dags att åka tillbaka mot Malaga igen. Vi skall hälsa på några vänner (och deras hundar) på vägen dit. De bor mitt i ”golfdalen” Nueva Andalucia. Denna gång säkerställer vi att adressen finns med i GPSén! Efter några felkörningar i början så flyter resan på bra och söndag kväll så är vi framme i Nueva Andalucia för middag och övernattning innan vi dagen efter åker till flygplatsen i Malaga igen!

Spanien 067 Spanien 066 Spanien 068