Vi planerar att resa iväg för en vecka golf i november. Vi vill helst åka till Dubai för att passa på att se Europatour-finalen i Race to Dubai. Vi var ju där förra året och vill mer än gärna dit igen för att heja fram Henrik Stenson.

CIMG2037RAK - Dubai 2012 084

Jag kontaktade tre golfresearrangörer via deras webbplatser på söndag kväll: Solresor golf (här har jag blivit bekant med produktchefen som jag träffade på en golfbana i Ras Al Khaima för ett år sedan), Birdie Tours (aldrig varit i kontakt med tidigare) och Out of Bounds(har tittat på deras utbud vid flera tillfällen men inte varit i kontakt med dem).

Då jag själv har jobbat med försäljning/marknad merparten av mitt arbetsliv så är en av mina absolut viktigaste framgångsfaktorer snabb återkoppling till kunderna och att förekomma dem. Vid en förfrågan från kund när jag inte kan lämna pris/svar på en gång,  så återkopplar jag alltid tillbaka till kunden att jag har ”fått frågan” och när jag återkommer med ett svar.

Resultat:
Birdie Tours: svarar direkt på måndag förmiddag med offertförslag till Dubai via mail.
Jag ställer motfrågor och får direkt återkoppling och ändrade förslag via mail. Mycket imponerande, snabbt flexibelt! Här är man ”på tårna”! Här fanns även flexibiliteten att boka valfritt antal dagar så vi fastnade för ett upplägg med 9 nätter, fredag-söndag (=5 semesterdagar). Dock ett dyrt alternativ men ”man får ju det man betalar för”.

Out of Bounds: De behöver se över sin webb och formulärrutin! Jag fyllde i förfrågan två ggr på deras formulär och jag tror inte att den gick fram. Fick ingen återkoppling!!! Undrar hur många potentiella kunder som försvinner den vägen?

Solresor golf: Här får jag email från Peter på måndag förmiddag, han är på ”resande fot” och ber att få återkomma på tisdagen. Mycket bra agerat tycker jag! Då vet jag att jag får svar nästa dag (och är det brådis så vet jag att jag kan kontakta annan person hos Solresor). Och på tisdag förmiddag så får jag förslag även från Solresor Golf, ett mycket bra förslag och kostar nästan hälften av Birdie Tours förslag. Nackdelen här är en veckas resa och avresa torsdag vilket innebär 6 semesterdagar.

Vi har bestämt oss för det dyraste alternativet (väntar på återkoppling kring golftiderna innan vi bokar definitivt) med Birdie Tours. Avgörande var säljarens engagemang, flexibiliteten med antal dagar och flygtiderna. Hoppas min devis ”du får det du betalt för” stämmer!