Pärnu!
Vi utforskar Estland som golfresemål, 3 dagar med 3 golfrundor samt ett ”studiebesök” på
White Beach Golf på vägen till Pärnu Bay!  Efter vårt besök i Tallin och Niitvälja golf tar vi bilen ca 14 mil söderut mot Pärnu. Vi tar ett stopp på White Beach Golf som ligger på vägen ca 10 minuter från Pärnu Bay Golf.

White Beach Golf
Denna bana som öppnades år 2005 och ligger i närheten av Pärnus vackraste strand, Valgerand 1 mil utanför Estlands sommarhuvudstad Pärnu. White Beach Golf är känd för sina utmanande vattenhinder och blåsiga väderförhållanden. Banan som är en par 72 är designad av Kosti Kuronen som designat över 40 golfbanor i Finland.

IMG_6935

IMG_6944 IMG_6941

Tyvärr hinner vi inte spela banan men ett besök i det fantastiska klubbhuset och en kort promenad ut på banan hinner vi med. Denna dag pågår tävlingen ”Keep Walking” där man spelar 5 st 18 hålsrundor under samma dag. Totalt 90 hål från att solen går upp vid 3-4 tiden på morgonen tills den går ner,  keep walking….

Keep Walking

Keep Walking….

Vi kan snabbt konstatera att denna bana har mycket vatten, av 84 hektar är det totalt ca 19 hektar av vattenhinder. En greenfee här kostar 45-50 Euro.

IMG_6947 IMG_6948

Pärnu Bay Golf Links
Vilken anläggning! Maffigt nybyggt klubbhus och vackert läge direkt intill havet. Banan som öppnades i slutet av september 2015 är designad av Lassi Pekka Tilander och ägs av den svensk-estniske affärsmannen Peter Hunt från Norrköping som även driven banan Saare Golf, på Estlands ö Ösel.

Förutom 18-hålsbanan finns det även fem par 3-banor. En greenfee kostar 80-100 Euro.

Pärnu Bays klubbhus

Pärnu Bays klubbhus

Vi blir mottagna av Kaire Kongas som är marknadsansvarig på anläggningen och som visar oss runt.

Kaire Kongas och undertecknad

Kaire Kongas och undertecknad

IMG_6954

Hål 18 utanför klubbhuset!

I baren finns allt nödvändigt...

I baren finns allt nödvändigt…

Vi börjar med en lunch en våning upp i det fantastiska klubbhuset, här har vi vacker utsikt över havet och hål 18. Vi njuter av en trerätters lunch, vilken mat!

Dags för att bege oss ut på banan som är en par 72 med en en längd på 4500-6200 meter. Pärnu Bay är baltikums första linksbana och bjuder på både breda fairways, vackra sanddyner, vindpinad tallskog utefter havet med en en hel del vatten i spel. Denna dag i mitten på juni är väldigt blåsig och lite småkallt tyvärr men upplevelsen i den unika miljön är oslagbar! Rekommenderas! Njut av bilderna nedan!

Underbart fota från www.visitestonia.se

Underbart fota från www.visitestonia.com

IMG_6975 IMG_6973 IMG_6968 IMG_6967

Parnu Bay Golf

Parnu Bay Golf

Parnu Bay Golf

Parnu Bay Golf

Parnu Bay Golf

Parnu Bay Golf

Blåsigt

Blåsigt

Klubbhuset!

Klubbhuset!

Snart på green på 18

Snart på green på 18

På väg mot green på Hål 18

Bollen i vattnet på väg mot green på Hål 18

Boendet i Pärnu
Ca 5 minuters bilfärd från Pärnu Bay golf finns flera hotell att välja på i kurorten Pärnu. Vi bor på det det 5-stjärniga Hedon Spa & Hotell som är fantastiskt bra och ligger precis vid den långa sandstranden i Pärnu. Här bor jag gärna igen!

IMG_7014

Aftergolf!

Aftergolf!

IMG_7010

Restaurang Raimond

IMG_7011 IMG_7009 IMG_7003

Nästa bana blir Estonian Golf & Countryclub i Tallin, fortsättning följer!