Vad gör man när man fyller 50 år? Fest eller resa bort?

Jag valde någon slags medelväg, en enklare tillställning med 50-års mingel för ”närmast sörjande” vilket blev 35 personer hemma i huset i Gävle några dagar innan födelsedagen och två dagar senare resa till Mauritius för golf (och fira 50 år) Vi har faktiskt varit på Mauritius en gång tidigare, för drygt 10 år sedan då vi var där på bröllopsresa. Vi var då på den östra delen av ön, och bodde på hotell Belle Mare Plage som verkligen var helt underbart och vi trodde aldrig att vi skulle få möjlighet att komma tillbaka till detta paradis igen men så blev det, 10 år senare!

Heritage Awali

Strandvy: Heritage Awali

Vi letade runt på nätet efter golfresor till Mauritius och fastnade denna gång för Navigaremoments och Heritage Awali Golf and Spa Resort som ligger på öns södra del i Bel Hombre. Vi valde detta alternativ då hotellet har egen golfbana (Heritage golf club) som ingår i all inclusive paketet.

karta mauritus

Mauritius ligger utanför Madagaskar och är mindre än Gotland; 7 mil lång, 5 mil bred och omgiven av stränder och korallrev. Mauritius har ett ­stabilt tropiskt klimat året om,
något ­varmare under sommarmånaderna november–april och regn­period januari–mars. Vi gjorde verkligen en chansning som åkte hit i februari mitt i regnperioden (förra gången var vi här i november månad) men med förra resans positiva minnen så la vi inte så stor vikt vid detta.

Mauritus har 7 st 18 hålsbanor och för de som inte vill spela golf finns finns massor  av andra aktiviteter som ex.vis bergsklättning, vandring, mountainbiking, dykning, djuphavsfiske och en massa båtutflykter m m. (När vi var här för 10 år sedan tog vi en rundtur runt ön, båttur och simmade med delfiner).

Här finns inte heller några ormar vilket känns bra när man letar efter golfbollen i ruffen….

Hål 9

Efter drygt 12 timmars flygresa med Emirates med mellanlandning i Dubai anländer vi till Port Louis på förmiddagen. Jag kan varmt rekommendera Emirates där deras ekonomiklass håller en mycket bra standard, bra mat där man får välja mellan två alternativ.  Bra service med säten och skapliga benutrymmen för att vara ekonomiklass.

Värmen slår emot oss när vi kommer ut från flygplatsen i Port Louis. Vi i får snabbt tag på taxi som efter en stunds problemlösning får in våra två golfbagar och resväskor i bilen. Taxiresan tar knappt en timme och vi passerar mängder av sockerrörsfält och småbyar på vägen.

Strax före lunchtid är vi äntligen framme vid hotellet. Vi har då varit på resande strax fot i nästan ett dygn och längtar efter att få checka in och byta om. Vi kliver ur taxin och får ett annorlunda välkomnande av att en man ur personalen spelar på trummor för oss precis vid entrén. Hotellet har en afrikansk inredning och atmosfär och ger ett behagligt lugn.

entré

Entrén!

Vi lämnar ifrån oss vårt bagage och får sätta oss ned med en välkomstdrink medan vi blir incheckade. Rummet är fräscht och rymligt med balkong med utsikt mot poolen o havet. Efter dusch och ombyte äter vi en lunch under palmerna vid hotellets lunchrestaurang med poolen på ena sidan och havet på den andra. Det är otroligt avkopplande och underbar värme! Äntligen! Så lyxigt att sitta så här i början på februari när det är kallt hemma.

Utsikt från balkongen!

Utsikt från balkongen!

thumb_IMG_5519_1024Hotellets stil är afrikansk och man blandar trä med inramningar av stenar. Det finns fem restauranger och vill man äta á la carte så måste detta bokas i förväg så första kvällen blir det buffé på Restaurang Balafon (där också frukosten serveras). En mycket bra buffé med mycket variation där vi äter flera gånger under veckan. Vår favorit blir dock Infinity Blue som ligger på stranden där vi åt både lunch och middag flera gånger. Det finns även en indisk restaurang, Zafani som har jättegod mat men miljön är inte så mysig, men helt klart värt att äta här för den goda maten!

Infinity Blue

Infinity Blue

IMG_6154

Rest Zafani – mycket bra indisk mat men lite ”Ikeakänsla” över inredningen

Vår första dag i paradiset bjuder på mulet väder men otroligt varmt. Vi har bestämt oss för att inte spela golf första dagen utan vill koppla av och njuta på resorten första dagen. Efter en härlig frukost med havet som utsikt så byter vi om och tar med oss våra böcker och sätter oss på stranden och njuter någon timme. Trots att inte solen är framme så är det otroligt varmt även i skuggan. Det är så avkopplande att titta ut över havet och njuta av en bok. Det är bara att vända på skylten under parasollet från ”do not disturb” till ”service please” så får vi beställa drinkar som serveras vid solsängen (allt ingår förstår i all inclusive)

 Korallrev som omger ön, gör att det en bit ut slår upp en vägg av vågor, medan det vid stränderna är i princip alldeles lugnt.

Korallrev som omger ön gör att det en bit ut slår upp en vägg av vågor, medan det vid stränderna är i princip alldeles lugnt.

Efter bokläsning och lunch blir det siesta på rummet innan det är dags för middag. Vi upptäcker då att vi bägge bränt oss något kollosalt, helt galet! Vi smörjer oss med aloevera men det röda försvinner såklart inte även om svedan dämpas.

"Note to self" solskydd även i skuggan!

”Note to self” solskydd även i skuggan!

Heritage Golf Club!
Insmorda med solskyddsfaktor 30 är vi nu redo för nu redo för första golfrundan! Hotellet har shuttle buss till och från golfklubben var 10e minut och det tar ca 2-3 minuter att ta sig emellan. På golfklubben är det bra service, de tar hand om klubborna direkt när vi kommer fram, gör rent dem efter rundan och de förvarar också klubborna åt oss under veckan så vi slipper släpa dem fram och tillbaka.

40170C32-3B31-4E03-95B2-5356C51C7ACCSå här första dagen väljer vi att ta golfbil för att skydda oss mot solen och vi är ovana med värmen dessutom. Golfbilarna har GPS så någon GPS-klocka behövs inte vilket är tur då våra GPS´klocka inte hittar banan. Personligen tycker jag bäst om att gå men vi har ju flera rundor inbokade. Det finns tyvärr ingen kiosk eller liknande på banan så se till att ta med något att äta. Det bjuds på äpplen, juice och vatten vid starten och efter hål 9.

Utsikt från klubbhuset!

Utsikt från klubbhuset!

Heritage Golf Club är rankad som den bästa banan i indiska oceanen och har även varit värd till Mauritius Open som har status på Europatouren. Banan är designad av den sydafrikanske designern Peter Matkovitchngen. Ingen av hålen går ända ned till havet men flera av dem har utsikt över det vackra turkosfärgade havet. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns fem olika tees att spela från för de som vill ha lite mer utmaning och variation. Det finns även en 9 hålsbana och träningsområde. Banan som består av bermudagräs och är i perfekt skick, en av de bästa banorna vi spelat! Hålen är varierande, en hel del lutning och det är stark blåst i princip varje dag.

mauritius hål 6

Hål 1

Hål 1

Hål 1 är som är ett par 4 är ett ganska tufft öppningshål med flera fairwaybunkrar och en upphöjd green.

Underbar utsikt, hål 5

Underbar utsikt, hål 5

Hål 9 är en kort par 4 med vatten på båda sidor av en ganska smal fairway och en lång bunker till höger.

mauritus hål 9

Hål 9

Trassligt läge!

Trassligt läge!

Hål 15, par 3

Hål 15, par 3

Det svåraste hålet i mitt tycke är hål 16 en par 4a som har en stor ravin till höger och en väldigt upphöjd green som känns väldigt avlägsen från utslagsplatsen.

Hål 16

Hål 16

En öl efter rundan!

En öl efter rundan!

Summering golf
Vi spelade totalt 6 rundor under våra 10 dagar, det hade blivit fler om det inte var för att vi råkade hamna mitt i några dagars extrem regnperiod. Men denna golfbana är så fantastisk att vi gärna spelar här igen (utan regn).
thumb_IMG_5517_1024note to self; kolla när det är regnperiod innan du bokar resa

IMG_6161

Summering boendet
Serviceminded och trevlig tillmötesgående personal. Fina rymliga rum där personalen förutom den vanliga servicen även gör iordning rummet för kvällen genom att bl a dra ned rullgardinerna medan vi äter middag. Bra mat med variation på buffén, flera À la carte  restauranger. Mysigt med med den afrikanska inredningen, lugn o avslappnad atmosfär. Vi provade inte gymmet eller spa. Det blev golf, strand och avkoppling med böcker för vår del och förstås 50 års-firande!

Lite fler foton från hotellet nedan!

Nya dekorationer varje dag!

Nya dekorationer varje dag!

Utsikt från bufférestaurangen på kvällen!

Utsikt från bufférestaurangen på kvällen!

Det regnar i paradiset

Det regnar i paradiset

thumb_IMG_5580_1024

Infinity Blue, perfekta lunchstället!!

thumb_IMG_5608_1024