Dags igen för årliga golfveckan över sista april!

Denna gång provar vi Solresor och Costa de la Luz och Isla Canela Golf som ligger utanför Ayamonte i Huelva, i södra Spanien precis efter gränsen till Portugal. Detta visade sig vara ett mycket prisvärt alternativ som vi verkligen rekommenderar!

costa dela luz

Vi startar resan på Arlanda med en fantastisk lunch på den precis nyöppnade Pontus in The Air en trappa upp i F-piren på Terminal 5 Arlanda. Krögaren Pontus Frithiof står bakom den här ambitiösa restaurangen med vällagad mat som tillagas på plats och som dessutom serveras inom 12 minuter. De har även en app för att boka bord och beställa mat, även för take away!

Här äter vi en härlig lunch och somelieren Mario som tar fram ett fantastiskt gott vin till den goda maten. Bästa starten på semestern! Vår nästa resa som har avfärd tidig morgon kommer vi att prova champagnefrukosten!

IMG_6189 IMG_6191

Efter ca fyra timmars flygresa landar vi i Faro och efter en timme med buss över gränsen till Spanien anländer vi sent fredag natt till Isla Canela Golf hotell, vi checkar snabbt in och vi orkar tyvärr inte äta av den framdukade maten på rummet utan det blir fokus på att sova istället.

Lördag morgon, tittar ut på balkongen och ser att vi bor precis vid fairway på hål 18, blå himmel och underbart väder!

Balkongutsikt! Pool med hål 17 bakom eukayptusträden

Balkongutsikt! Poolen med hål 18 bakom eukalyptusträden

Balkongutsikt, hål 18

Balkongutsikt, hål 18

Isla Canela Golf
Efter frukost lördag morgon går vi till golfbanan, det är ca 250 meter till hål 1 från hotellet.
Isla Canela är en förhållandevis platt bana parkbana som är vackert omringad av oliv- eukalyptusträd och palmer. Banan kräver att man ibland måste slå långt, och ibland även med precision då den ofta kantas med rader av palmer, bunkrar och vattenhinder. Ibland är det dock säkrare att spela kort då det är flera vattenhinder efter varandra på fairway, speciellt på hål 2. Det är en gott om bunkrar speciellt runt de flesta av greenerna där det blev många besök första dagen. Banan är i fint skick med relativt snabba, platta stora greener. På de första nio hålen gäller det att träffa fairway och bättre att slå rakt än långt medan de sista 9 hålen är något öppnare. Detta är en teknisk parkbana, par 72, lätt att gå men är relativt lång, över 6 km. Banan blir roligare att spela för varje gång då man lär sig hur man kan övervinna den! Totalt spelade vi 5 rundor på denna bana.

Lite bilder från banan:

Uppvärmning!

Uppvärmning första dagen!

 

Banans öppningshål, en par 3

Banans öppningshål, en par 3

 

Mycket trassel om du inte slår rakt!

Mycket trassel om du inte slår rakt!

DSC00325

IMG_6278 IMG_6277

Hål 17, håll till vänster!

Hål 17, ett tips: håll till vänster!

IMG_6376

Hål 18 sista dagen, hotellet i bakgrunden

 

Vatten runt sista hålen!

Vatten runt sista hålen och hotellet i bakgrunden!

Portugal för en dag
Hotellet har ett samarbete med Quinta Do Vale där vi kan spela för 30 Euro (ord pris är 90 €) och dit åker vi med taxi som tar ca 20 minuter. Quinta do Vale ligger vid sidan av gränsfloden mellan Portugal och Spanien. Vilken vacker bana, den är designad av Ballesteros. En  väldigt utmanade och kuperad bana med stora ondulerade greener. Golfbil rekommenderas här! Klubbhuset ligger högt och man ser flera av hålen utifrån terassen. En runda här rekommenderas!!!

Lite bilder från Quinta Do Vale:

Utsikt från klubbhuset

Utsikt från klubbhuset, vackert eller hur?!

IMG_6296 IMG_6213

Ska jag verkligen spela med denna man?

Ska jag verkligen spela med denna man?

 

Var är bollen?

Var är bollen?

IMG_6244 IMG_6245

Vi är jättenöjda med denna resa, otroligt prisvärt och hotellet som är 4-stjärnigt höll en bra standard. Mysigt och trevligt hotell med bra service.  Vi hade halvpension där vi varje kväll fick 5-rätters middag serverat!

IMG_6300

En av fem rätter på hotellet

En av fem rätter på hotellet

Avslutar med två tips:

1. En jättetrevlig vinbar Merkajamon  i Ayamonte (ca 5 min taxiresa) där man kan prova viner och äta underbar ost och skinka!

IMG_6338 IMG_6335

2. Chiringuito La Sonrisa En mycket bra restaurang på stranden i Punta del Moral
(5 minuter med taxi), massor med god fisk och skaldjur!

IMG_6396

Gambas Al ajillo

Gambas Al ajillo

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]