Jag har hört så mycket gott om Hooks Herrgård och förväntningarna är höga när vi bokar in en golf och spaweekend på Hooks som ligger ca 2,5 mil söder om Jönköping vid vackra Hokasjön.

Vackra Hooks!

Vackra Hooks!

Hooks Herrgård är en konferensanläggning i herrgårdsmiljö som sedan 1963 ägs av familjen Edberg. Området är på ca 200 hektar med 20 byggnader, 105 rum, 238 bäddar, 12 konferenslokaler och sist men inte minst; två 18-hålsbanor med helt olika karaktärer, Park- och Skogsbanan.

IMG_7367

Utsikt från övervåningen i sviten

Utsikt från övervåningen i sviten

Skogsbanan är utmanande bana. Här gäller det att slå rakt  då banan går genom en tät skog med smala fairways och atmosfären känns ”trolsk”. Det blir en slitsam runda för undertecknad med massor av bollar kvar i skogen.

Parkbanan är den äldre av banorna (från 1984), och är till skillnad mot Skogsbanan öppnare och flackare och något enklare att spela. Den är otroligt vacker speciellt de sista nio hålen där många hål spelas längs med Hokasjön. Mellan hål 5 och 6 är det ca 5 minuters promenad men väl värt det då det är så otroligt vacker miljö. Hål 18 har en annorlunda avslutning med en brant nedförsbacke på slutet. Parkbanan blir min personliga favorit.

Hål 18 Parkbanan känns lite som en skidbacke på slutet

Hål 18 Parkbanan känns lite som en skidbacke på slutet

IMG_7384 IMG_7382

Utsikt från Parkbanan

Utsikt från Parkbanan

IMG_7379

Parkbanan

Parkbanan

Efter första dagens golfrunda passar vi på att besöka spaavdelningen som är på 1300 kvadratmeter och invigdes oktober 2014. Här finns självklart massor med behandlingar att välja mellan, olika typer av upplevelseduschar, bastu, bad osv. Vi valde den varma poolen utomhus precis bredvid Hokasjön där man enkelt kunde svalka av sig i sjön emellanåt. Fantastiskt härligt!

Poolview

Poolview

IMG_7411

Vi äter middag på herrgården bägge kvällarna, varje kväll bjuds vi på fantastisk trerätters middag med underbar utsikt över sjön.

Trevlig bar i herrgårdsmiljö

Trevlig bar i herrgårdsmiljö

Vilket ställe! Hit vill vi igen!