Turkiet, Belek maj 2013 För första gången på länge åkte vi på en resa som inte var en renodlad golfresa. Vi har under de senaste åren rest 2-3 ggr/år med Golf Plasir, men blev ordentligt besvikna sist när vi reste till Förenade Arabemiraten med dem. Vi var tre familjer med olika önskemål såsom golf, wifi på hotellet och vattenrutchbana. Vi fastnade för Solresors alternativ i Belek, Sherwood Dreams med All-inclusive. På detta hotell fanns möjlighet att köpa till golfpaket vilket fem av oss gjorde. Det var lite trassligt att få till golftider då vi var fem personer som skulle spela, men vi fick till slut skapliga golftider med bra hjälp från Solresor. Anläggningen låg ca 1 mil från Suenos två golfbanor men transfer ingick i golfpaketen! Mycket nöjda!

Trevlig uppvaktning på rummet från Solresor!

Trevlig uppvaktning på rummet från Solresor!

 

belek april 2013 089

Sueno Dunes

belek april 2013 088

Jonas, ser ut som representant från Solresor med sin gula ”golfoutfit”

Golfen! Suenos två banor är bägge parkbanor med mycket ondulerade fairwais vilket gör att det är sällan man hittar ett helt plant läge att slå ifrån.  ”Pines” är den lite längre banan, med en hel del speciella golfhål och välplacerade vattenhinder. ”Dunes” har par 69 men kräver kanske lite mer precision i slagen men kändes mer lättspelad. Dunes avslutningshål är utmanande med green på en ö intill golfrestaurangen, här gick en hel del bollar förlorade!

Hål 18 Dunes

Hål 18 Dunes

Hett! Vi hann med 4 rundor golf i en väldig värme, ca 35 grader. Golfbilarna var alltid uthyrda och gick inte att förboka. Bästa rundan var den sista när vi spelade redan kl 7 på morgonen då det var mycket behaglig värme.

Populär bar, Buggy bar! Här köptes en hel del EFES-öl!

Populär bar, Buggy bar! Här köptes en hel del EFES-öl!

Emil på tee 1 Sueno Dunes!

Emil på tee 1 Sueno Dunes!

Hotellet Sherwood Dreams är ett mycket trevligt och prisvärt familjehotell med trevligt poolområde, bra matutbud och läget vid stranden är utmärkt. Här fanns något för alla, glassbar, drinkbar, vattenruschbana m m. Havet hade dock stenig botten, badskor rekommenderas. Är du vinintresserad rekommenderas INTE vinet på hotellet. Vi köpte in en Chianti som visade sig vare en ”turkisk chianti”……

Utsikt från balkong på Sherwood Dreams

Utsikt från balkong på Sherwood Dreams

Paraplydrinkar till alla!

Paraplydrinkar till alla!

 

Poolservice!

Poolservice!

Haman-ångbad Vi besökte hotellets spaavdelning och blev övertalade att prova Turkisk Haman eller turkiskt bad som är är den turkiska varianten av ångbad. Mycket härligt men hade kanske passat bättre efter en skidtur när man är lite mer frusen än från det 35-gradiga solskenet! För oss som inte tidigare bott på hotell med all-inclusive så insåg vi att man gör av med väldigt lite pengar. En kväll åkte vi dock in till Belek för shopping och middag så att våra plånböcker fick vädras (rejält)…

belek april 2013 060

På middag i Belek, turkisk specialitet – saltinbakad fisk!