Då var det dags igen! Golfresa med Golf Plasir för 6e gången!

Denna gång hade vi bokat två veckor för att verkligen hinna koppla av och hinna se lite annat än bara golfbanan! Vi valde Förenade Arabemiraten och Ras Al Khaima. Det fanns två hotellalternativ ett 4-stjärnigt, Al Hamra Fort Hotel ett 5-stjärnigt Al Hamra Palace beach hotel. Vi fastnade för Palace Beach men då detta bara fanns tillgängligt för andra veckan så valde vi att bo där sista veckan och fick då bo på Al Hamra Fort Hotel under första veckan.

RAK - Dubai 2012 054

Entrén till Al Hamra Fort Hotel…

Incheckningen på hotellet tog över en timme, önskade att ”varningsklockorna ringde” när receptionisten inte visste att vi bara skulle bo där en vecka, jag ropade dit en av golfvärdarna som jag trodde redde ut frågeteckena.

Hotellrummet var slitet, i korridoren bodde flera italienska reseledare som var mycket högljudda och det var väldigt lyhört. Ingen av oss är speciellt lättväckta men här lät det som att de var inne i vårt hotellrum…

RAK - Dubai 2012 012

Hål 17!

RAK - Dubai 2012 013

Utanför klubbhuset Ras Al Kaimha

Veckan flyter på, bra golfbana, fantastiskt klimat och väder. Varje morgon när vi äter frukost är den någon i gruppen som inte dyker upp, en efter en blir magsjuk… Både min man och jag ”åker dit” ¨efter 5 dagar. Jag själv blir aldig bra i magen och när vi kommer hem till Sverige visar det sig att jag drabbats av ”Shigella Dysenteri” och får antibiotka för att bli frisk igen.

CIMG1977 CIMG1968 CIMG1961

Vi åkte två gånger till Dubai den ena gången övernattade vi på ett fantastiskt lyxhotell! Rekommenderas varmt! The Adress Dubai Mall! http://www.th eaddress.com/en/hotel/the-address-dubai-mall

CIMG2028

Incheckning på IPAD på The Adress

Incheckning på IPAD på The Adress

 

"The Adress" kvällstid

”The Adress” kvällstid

 

CIMG2037

Vi åkte även tillsammans med Golf Plasir till Dubai för att se ”Race to Dubai”, jätteskoj!

RAK - Dubai 2012 071 RAK - Dubai 2012 084

 

Henrik Stenson och undertecknad!

Henrik Stenson och undertecknad!

Äntligen dags att byta hotell (tror vi) , det visar det sig att det inte finns något hotellrum bokat och det nuvarande hotellet känner inte heller till att vi skall checka ut. Vi söker de sk golfvärdarna som inte är på plats och vi får själva driva våra frågor med hotellen, tar hela dagen. Till slut när vi kräver att golfvärdarna skall komma så dyker de upp och till slut löser det sig med ett rum som vi dock bara får ha i två dagar men det förlängdes tack och lov.

Al Hamra Palace beach hotel är dock en byggarbetsplats och man kan inte äta utomhus men vi orkar inte klaga mera! Det är iallfall inte lyhört på rummet och det är fräscht.

Al Hamra Palace beach hotel kvällstid

Al Hamra Palace beach hotel kvällstid

En summering av veckorna: Väldigt missnöjd med Golf Plasir som vi alltid tidigare varit så nöjda med, de flesta andra i gruppen var också extremt missnöjda. Vi har därefter provat andra golfresearrangörer som fungerat mycket bra! Golfbanan och golfklubben var jättefint! Al hamra som ”stad” inget jag vill återvända till. Däremot åker jag gärna till Dubai, vilket vi gör i november igen tillsammans med Solresor Golf.