Costa Navariono – Kalamata Grekland april/maj 2014

Efter ett snabbt besök hos passpolisen på Arlanda för ett provisoriskt pass (tydligen räcker det inte med 4 arb.dagar dagar för att få ett nytt pass) sitter jag och min man Jonas äntligen på flyget på väg till Grekland och Kalamata. Flyget (Aegan Airlines) är halvtomt vilket känns lite märkligt dock.
Efter 3,5 timmes flygning landar vi på den lilla flygplatsen i Kalamata. Ankomsthallen är mycket liten och vi förstår nu varför flyget inte var fullt, det här är ju en liten ort och det är ju dessutom lågsäsong såhär i slutet på april.

Costa Navarino ligger längst ut på Peloponnesos, bussresan hit tar ca en timme och incheckningen går mycket snabbt på The Westin Resort. Här finns två hotell, The Westin som är 5-stjärnigt och The
Romanos 5-stjärnigt ”deluxe”  som är stängt denna vecka då det är lågsäsong.
Vi resor denna gång med Golf Plasir.
http://www.golfplaisir.se/golfresor/vra-resml1534826/grekland/1504447-grekland-costa-navarino

Hotellrummet är mycket fräscht och rymligt med altan med utsikt mot omgivningarna och havet. Vissa rum har även egen pool (dock inte vår). Vi sätter oss där en stund med ett glas vin innan det är dags för Golf Plasirs välkomstmöte, lite ”sällskapsresankänsla” men informativt. Deras golfvärd visar sig vara en fd yrkesmilitär (överste) vilket de flesta av oss märker av under veckan, han är nitisk med tider och vi får inte bestämma när och med vilka vi skall spela golf. För övrigt så är både golfvärden och golfpron mycket engagerade och finns tillhands hela veckan.

Äntligen framme!

Äntligen framme!

 

Här bor vi!

Här syns vårt hotellrum!

Efter välkomstmötet blir det gemensam middag i restaurangen som håller mycket hög klass trots buffé. De flesta av oss beställer ”dryckespaketet” för 10 Euro/person, viket visar sig inte ha någon begränsning i antalet glas/flaskor. Det blir många dryckespaket och mycket vin/öl under veckan till middagarna och mina fördomar om grekiska viner är nu helt borta, det finns massor med goda lokala viner!

Hotellet består av låga byggnader som slingrar sig nedför sluttningarna mot den långa stranden. Det är en otroligt avslappnad och vacker miljö. Det finns till och med en vacker liten kyrka på torget.

Det mysiga torget mitt emellan hotellen

Det mysiga torget mitt emellan hotellen

Golfbanorna!
http://www.costanavarinogolf.com/sv/
Golfbanorna på Costa Navarino drivs av Troon Golf som är världens största varumärke inom ledning, utveckling och marknadsföring av lyxiga golfbanor. The Dunes course öppnade 2010 och The Bay course öppnade 2011.

The Dunes course
Första dagen är vi inbokade i en boll redan kl 8 på den bana som ligger i anslutning till hotellet, The Dunes. The Dunes är en parkbana/seaside med par 72, längd 6177 m från vit tee och designad av Bernhard Langer. Banan ligger i vacker natur med med oliv- och citrusträd och cypresser m m. Flera hål går längs en liten flod som rinner genom området.

Floden med all vacker grönska!

Floden med all vacker grönska!

Kamoflerad sköldpadda!

Kamoflerad sköldpadda!

Dunes öppnar med breda fairways som dock smalnar av där det behövs. De 98 bunkrarna är strategiskt placerade, det är nära till havet och medelhavsvinden som ligger på och ger en skön linkskänsla.

Här finns det korta, par 4-hål, tuffa blåsiga långa par 3-hål och par 5-hål uppför den vackra grekiska sluttningen. Det finns många fantastiska golfhål som exempelvis hål två som är en par 4 med fantastisk utsikt över havet från tee. Bunkrarna ligger strategiskt placerade innan green och självklart blir en hel del besök i dessa under veckan.

Costa Navariono 060 Costa Navariono 077

Känner man sig törstig och eller hungrig ute på banan kommer en golfbil körandes med jämna mellanrum med kalla drycker och smörgåsar, det finns även ett ”halfwayhouse” efter hål 9.

"Half way house" Dunes

”Half way house” Dunes

Costa Navariono 001 Costa Navariono 002

Var är bollen?

Var är bollen?

image

Firar birdie på Dunes!

Firar birdie på Dunes!

Golfklubborna lämnar vi på golfklubben som förvarar dessa åt oss. De ser även till att flytta dessa mellan de två banorna som vi kommer att spela under veckan. Vi avslutar med trevlig lunch på golfrestaurangen Flame bar & Grill och sen tillbaka till hotellet för lite vila innan middagen.

"Aftergolf" Dunes klubbhus!

”Aftergolf” Dunes klubbhus!

The Bay course
Nästa dag är det dags för spel på den andra banan, buss kör oss redan kl 7.30 till The Bay Course som ligger 7 km bort. Här är det obligatoriskt med golfbil och det var faktiskt skönt att vila de ”ovana och trötta golfbenen” . Jag föredrar egentligen helst att gå men då vi inte spelat golf senaste halvåret så uppskattade jag golfbilen denna gång.

Klubbhuset på The Bay Course!

Klubbhuset på The Bay Course!

The Bay Course som är designad av Robert Trent Jones Jr har par 71 och något kortare än Dunes (5,6 km från vit tee) och är en om möjligt ännu vackrare golfbana i en fantastisk miljö.  Det är färre bunkrar än på Dunes men de har en helt annan typ av sand, den känns ”lösare och tyngre” och själv har jag mycket svårt att ta mig ur dem! Det en hel del frustrationer under rundan, och inte bara från mig själv!
image

Hålen spelas längs med havet, flodbäddar och skogsdungar. Här är vacker panoramautsikt över havet och vyer mot bergen, flera hål spelas direkt längsmed havet med utsikt över Navarinobukten. Här finns ingen restaurang men man kan beställa smörgås/dryck från golfbilen som har bokning via GPS-skärmen.

Firar birde på The bay course!

Firar birde på The bay course!

Hål 1 Bay course

Hål 1 Bay course

image Costa Navariono 002 Costa Navariono 049 Costa Navariono 053

Efter avslutad runda tar vi bussen tillbaka till hotellet och njuter av en greksallad med Tzatziki på tavernan på torget i hotellområdet. Sen provar vi poolen och lite goda drinkar i solskenet!Costa Navariono 061 Costa Navariono 043 Costa Navariono 042 Costa Navariono 033

Våra fantastiskt mysa hotell-grannar!

Våra fantastiskt mysiga ”hotell-grannar”!

image

Costa Navariono 014

Pylos
En av kvällarna under veckan tar vi taxi tillsammans med två andra par in till byn Pylos. Vi äter en underbar middag på en genuin grekisk restaurang och vi får komma in till köket och välja ut vad vi vill äta, och återigen grekiskt gott vin!
I köket, bara att peka ut vad vi vill äta, det blev mycket mat!

Costa Navariono 066

Costa Navariono 065 Costa Navariono 064

image image

"Nattsudd" i byn!

”Nattsudd” i byn!

renoveringsobjekt!

renoveringsobjekt!

Lite bilder från The Romanos hotel och stranden:

Costa Navariono 038 Costa Navariono 036 image

Strandvilla på The Romanos, här vill vi bo nästa gång!

Strandvilla på The Romanos, här vill vi bo nästa gång!

och badrummet!

och badrummet!

Veckan flyter på alltför snabbt, vi spelar 2 rundor på Bay course och 4 rundor på The Dunes. Sista dagen var det dags för Golf Plasirs golftävling ”resan”  på The Dunes. Jag lyckades komma tvåa på 34 p (vinnaren hade 35p). Vi hade en underbar golfdag med trevligt sällskap i bollen och jag är stolt över mig själv att jag lyckades få ihop mina 34 p, besökte ingen av de 98 bunkrarna kan jag tillägga!

2a i "resantävlingen"

2a i ”resantävlingen”

Summering av veckan!

Vädret var mestadels fint, dock någon regnskur och lite moln kom i början på veckan, 16-20 grader.
Golfplasir hade mycket tidiga golftider, vi fick inte välja när och med vilka vi skulle spela med. Övrigt bra engagemang från golfvärd och golfpro, bra information och bra anordnande med tävlingar. Vi träffade många trevliga människor och några av dem kommer vi förhoppningsvis att träffa igen!

Costa Navarino är en lyxig anläggning med hög kvalité på banan och på boende och mat. Mycket hög servicenivå på personalen både på hotellet och golfbanan. Det är var ingen ingen trängsel vare sig på banan eller på de olika restaurangerna på resorten, kanske beroende på lågsäsongen.

Tyvärr fick en i gruppen en av sina golfklubbor utbytta mot en likadan klubba av äldre modell och ingen ville ta ansvar tyvärr. Man erbjuder också gratis ”hyrklubbor”, Taylor Made av senaste modell. Åtminstone en i gruppen fick dock låneklubbor som var två år gamla.

Det finns stort utbud av restauranger i hotellområdet, alla var dock inte öppna så här tidigt på säsongen. Förutom bufférestaurangen provade vi den italienska restaurangen Da Luigi (fantastisk pizza!) samt lunch på tavernan på torget som man byggt mitt emellan hotellen.

Jag åker gärna hit igen, gärna redan i höst! Det blir förmodligen i egen regi så vi får styra över tiderna själva. En av de bästa resorterna jag varit på! Det talas också om att fler golfbanor är på gång här!

Bra med ”dryckespaket”! Och det grekiska vinet är gott!

The Dunes, kl 7.30 1 maj!

The Dunes, kl 7.30 1 maj!

och hemma igen på Arlanda…

Bästa resefodralet, Club Glider från Sun Mountain

Bästa resefodralet, Club Glider från Sun Mountain

och bästa mannen....

och bästa mannen….

Laddar nu om för en golfweekend i Palma med vänninorna om några dagar!