Dublin 5-7 sept-13
Provade något för mig helt nytt! Vi följde med på en sponsorresa med Gefle IF (arrangör LA Travel) för att se VM-kval i fotboll och två rundor golf till Dublin. Något skeptisk reste jag iväg då jag egentligen inte alls är fotbollsintresserad men golfen lockade ju såklart! Resan visade sig vara mycket välordnad och vi hade två oerhört trevliga och intensiva dygn i Dublin. Vi bodde på ett mycket trevligt hotell i centrala Dublin, The Morgan´s http://www.themorgan.com/

Vi kom till hotellet strax efter lunch på torsdag eftermiddag och blev upphämtade med buss kl 14 för att spela vår första runda på The Royal Dublin Golf Club i naturreservatet Dublin Bay’s Bull Island. En naturlig linksbana i klassisk stil från 1895. Personligen tyckte jag denna bana var ganska tråkig, hålen var ganska likadana och det var väldigt torrt på både fairwais och greener. Till banans försvar var att vi var ganska trötta då vi varit på resande fot sedan kl 5 och vi gick ut sen eftermiddag och det blåste kallt. Vi avslutade med vin och mat i det trevliga klubbhuset vid 20-tiden.

Tee 1 på The Royal Dublin Golf Club

Tee 1 på The Royal Dublin Golf Club

Efter frukost på fredag morgon blev vi upphämtade för spel på på Pormarnock Links. Det var soligt och blåsigt väder, mycket vacker utsikt. Banan är en links mästerskapsbana designad av Bernhard Langer och öppnade för spel under 1995. Banan var vackrare och hade mer varierande hål än Royal golf club är tycker jag. Här fanns även ett hotell, Portmarnock Hotel som  är byggt i en del av den tidigare tillhörande Jameson Whiskey släktgård och såg mycket trevligt ut.

irland 004
Pormarnock Links – väntar vid tee1 – kallt!

Vi hade en fantastiskt trevlig runda, med förhöjda tees och och stora snabba greener, blinda slag, doglegs och tillhörande blåst från havet. Böljande fairwaiys med utmanande ruff bestående av sanddyner med hög vass, där det i princip var omöjligt att hitta bollen. När du när du väl slår bollen på green så kunde bollen rulla av både en och två gånger! Och bunkrarna (98 st) var inte heller helt enkla, där kunden bollen stanna kvar istället. Bra med tålamod här!
irland 021

Hål 10, mycket vacker utsikt!

Hål 10, mycket vacker utsikt!

Hål 10, mycket vacker utsikt!
Hål 10, mycket vacker utsikt!

irland 017 irland 007

 

Sverigefans på banan!

Sverigefans på banan!

irland 005

På väg mot hål 18!

irland 008

Jameson Bar! Gott med öl efter rundan!

Jameson Bar! Gott med öl efter rundan!

irland 024

Pregame!

Efter snabbdusch på hotellet och ombyte till den obligatoriska Sverigetröjan så blev det festligheter ute på stan med ”Pregame”, pubar och efterföljande fotbollsmatch där Sverige tog hem segern! Vilken stämning! Avslutade kvällen på den legendariske puben ”Temple Bar”.

Lördag ägnades åt besök på Old Jameson distillery med rundvandring och whiskeyprovning. Nu vet jag skillnaden mellan irländsk, skotsk och amerikansk whiskey. Avslutade det hela med att köpa min alldeles egna 12 åriga Jameson!

irland 035
Min egna Jameson (med mitt namn på etiketten!) och tillhörande golfkit!
I baren på Jameson!

I baren på Jameson!

Så nu är jag omvänd! Dricker whiskey och har sett på fotboll!
Tack Gefle IF och LA-travel för fantastiskt arrangemang!