Estonian Golf & Country Club
Efter ett härligt dygn i Pärnu åker vill tillbaka mot Tallin och Estonian Golf & Country Club som ligger 25 km utanför Tallinn.  Estonian Golf & Country Club ingår i European Tour Properties, här finns två banor, Championshipbanan Sea Course som är en 18 hål-bana och 9-hålsbanan Stone Corurse. Bägge banorna är belägna inom ett gammalt arkeologiskt område.

Estonian Golf & Country Club öppnades 2005 och anses vara Estlands främsta golfanläggning. Den har tre gånger tagit plats på Golf World Magazines topp 100-lista över europeiska banor. EGCC har varit värd för europeiska uttagningarna till VM två gånger och i augusti 2016 kommer de att vara värd för de europeiska mästerskapen för herrar. Banan som är en par 72 har en sträckning från 5098 m från röd tee till 6504 meter från vit tee, designer är  Lassi-Pekka Tilander. Greenfeen ligger på runt 90 Euro.

IMG_7020

Här möts vi av återigen av ett maffigt klubbhus denna gång i en mer klassisk estnisk form, men med en helt modern inredning. Klubbhuset påminner om en traditionell estnisk gårdsbyggnad som är klätt med lärkträpaneler och utstrålar historia och traditioner.

Vackert klubbhus!

Vackert klubbhus!

Läget är fantastiskt, på en kalkstensås mellan det gamla kulturlandskapet med fornlämningar från tusentals år tillbaka. När vi äter lunchen på balkongen i klubbhuset har vi en underbar utsikt över den skogsklädda sluttningen ned mot havet med utsikt över golfbanorna och finska viken på avstånd.
Efter avslutad lunch tar klubbchefen Hanno Kross med oss på en liten visning på översta våningen i klubbhuset där vi får titta på en liten utställning med bronsåldersföremål upphittade i området.

Utsikt från restaurangen

Utsikt från restaurangen

Klubbchefen Hanno Kross

Klubbchefen Hanno Kross

Nytt sätt att nyttja gamla golfskor!

Nytt sätt att nyttja gamla golfskor!

På önskelistan #Porsche

På önskelistan #Porsche – finns att köpa på EGCC!

IMG_7040

IMG_7023

Sea Corse en mästarskapsbana av rang!
Banan ligger i en fantastisk natur med höjdskillnader som varierar upp till 40 meter. Banan är ganska kuperad med flera tuffa uppförshål och ger många många imponerande vyer från högt placerade utslagsplatser,. Hålen utlagda bland enorma ekar, gamla stenbumlingar och vattenhinder i form av naturliga dammar. Med Jägala-flodens delta och Finska vikens glittrande vatten är gör rundan till en underbar upplevelse och den fina layouten och miljön stärker upplevelsen!

IMG_7060 IMG_7059 IMG_7057

Backigt!

Backigt!

Klubbhuset vid hål 18

Klubbhuset vid hål 18

IMG_7051 IMG_7045

Stone Course – Annika Sörenstams nya projekt
Stone Coruse är en 9 hålsbana med linkskaraktär och är bitvis kantad av stenmurar som daterats 5000 år tillbaka i tiden. Banan kommer att ersättas av en helt ny 18-hålsbana  där designern är Annika Sörenstam!

IMG_7036 IMG_7032 IMG_7037

Hanno Kross berättar för oss om planerna, de har stora planer för anläggningen och när det är dags för grand opening av Sörenstams 18-hålare kommer det också att finnas ett hotell på plats med 60 rum med en stor spa-anläggning. När allt är klart kommer det att finnas 150 rum på hotellet. Det ser vi fram emot!!!!

Hennes ambition är att rita en bana som smälter in i landskapets övriga karaktär och som passar många typer av golfare. Sörenstam jobbar tillsammans med European Golf Design, som ägs av Europatouren och IMG, och företaget kommer att starta bygget av banan under 2016.

Efter vårt besök på EGCC är vår golfweekend avslutad för denna gång, vi tar bilen till Tallins flygplats och beger oss hem till Sverige för att fira midsommar!