Vi har länge funderat på att köpa ett boende i Spanien eller Portugal. Efter att ha utforskat Algarve; Taviraområdet med kalla vindar från Atlanten bestämde i oss för Spanien och Marbella där vi varit flera gånger tidigare och där vi dessutom har en del vänner som bor.

Efter att ha kontaktat två olika mäklare med dålig respons fick vi tips om Serneholt Estate och med deras hjälp har vi precis köpt oss en lägenhet i Marbella, Nueva Andalucia. Vill du ha hjälp av mäklare som är genuint intresserad av att hjälpa dig och som är professionella och har hög servicegrad? Då kan vi varmt rekommendera dig att höra av dig till Serneholt Estate! De till och med prutade på priset för vår lägenhet trots att vi inte bett om det. Verkligen imponerad av deras lyhördhet och servicegrad!

Tom Karlsson Serneholt Estate, undertecknad och Anders Rise Serneholt Estate @Los Naranjos Golf

Nueva Andalucia
Nueva Andalucia ligger väster om Marbella och rakt upp bergen ovanför Puerto Banus. Nueva Andalucia tillhör Marbella kommun och Marbella ligger bara 10 minuters bilväg bort och till Malagas flygplats är det ca 45 minuter med bil. Nueva Andalucia kallas även Golfdalen, Valley de Golf då det är 4 golfbanor i området.

Club de Los Laranjos
Efter en dags tittande på lägenheter passade vi på att spela en runda på Los Naranjos Golf Club. Denna bana har en typisk Robert Trent Jones Sr design med generösa fairways, strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. Greenerna är rymliga och något ondulerande. Sedan premiären 1977 har Los Naranjos varit värd för flera stora tävlingar, som ex.vis spanska Open. Banan är rankad som en av de bästa golfbanorna i Spanien. År 2005 och 2008 röstades Los Naranjos fram som årets Bana på Costa del Sol. Greenfe ligger på 85-105 euro beroende på säsong.

Speciella hus vid banan

Banan är i fantastiskt skick och vi får njuta av utsikten över det vackra berget La Concha och de typiska andalusiska husen runt omkring. Rundan gick riktigt bra trots att det är första gången jag spelar med hyrklubbor. Klubborna var nya fräscha Taylor Made klubbor och rundan slutade med 32 poäng och två bollar i vattnet! Avslutade rundan med god lunch med härlig utsikt i Los Naranjos restaurang.
Här erbjuds även svenska köttbullar och gravad lax för de som längtar efter svensk mat 🙂

Utsikt från restaurangen

På Los Naranjos kan du även fixa frisyren 🙂

Aloha Restaurant
Vi kan varmt rekommendera Aloha Restaurant som ligger i centrala Nueva Andalucia, fantastiskt mysig miljö och mat och att min kusins son serverar oss gör upplevelsen ännu bättre förstås. Gillar du Gambas Pil Pil så har du kommit till rätt ställe!

Sam Brodin som pluggar i Madrid sommarjobbar här

Lägenheten
Vår lägenhet som vi köpt genom Serneholt Estate ligger i Nueva Andalucia i området Senioro de Gonzaga, med golfbanorna i princip inom gångavstånd. Det är ca 3 km till Nueva Andalucias ”centrum” och 8 km till Puerto Banus. Lägenheten är på 82 kvm med två sovrum och två badrum samt terass på 14 kvm.

Vi kommer att hyra ut den till våra vänner och självklart kommer vi själva att försöka vara där så mycket vi kan. Planen är även att kunna jobba med mitt företag Social Success och erbjuda LinkedIn utbildningar även här. Planerar också att arrangera golfresor hit på sikt. Karta och några bilder från lägenheten nedan.

Nu är vi hemma i Sverige igen och det är kallt och regnigt, vi längtar tills att vi får tillträde till lägenheten och kan åka tillbaka igen!