Vi lämnar ett regnigt Sverige i december för att flyga med Emirates till ett varmt och soligt Dubai! Det är dags för årets finalresa med Solresor Golf Invitational 2017 och jag är en av tre gruppledare. Det är16 finalresenärer som har gått vidare från Sverigefinalen. Vi har fyra golfbanor inbokade och de två sista dagarna är det tävling.

Els Club
Första rundan spelar vi på The Els Club. När en golflegend designar sin egen bana, kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. The Els ligger vid Dubai Sports City. Det är ett fantastiskt skick på denna bana med dess prisbelönta fairway välklippta Bermuda-gräsmattor.

Dubai Creek Golf & Yacht Club
Dubai Creek öppnade januari 1993 och var en av de första golfbanorna att öppna i Mellanöstern. Banan är lättillgänglig eftersom den ligger centralt i Dubai och bara är några minuters bilfärd från flygplatsen. Anläggningen ligger nära vattnet och spelas i en mycket vacker miljö trots att det ligger en del högtrafikerade vägar nära banan.  Dubaiviken är med i spel på fyra av hålen och därtill finns många konstgjorda sjöar som gör banan. En fantastisk upplevelse!

Dubai Creek på väg in i klubhuset

 

Filmklipp tee hål 6 

Seglarskola pågår vid hål 6

Arabian Ranches
Dags för första tävlingsdagen. I mitten av Arabian Ranches vackra ägor ligger den knappa 100 hektar stora par-72-banan, i vacker miljö med väldigt mycket sand; både bunkar och waste areas, verkligen en ökenbana.

Jul i klubbhuset på Arabian Ranches

Sand sand och sand…

The Address Montgomerie
Sista tävlingsdagen spelas på Montgomerie som sköts av Troon Golf och sägs vara är en av de bästa i Dubai och blev min personliga favorit!  Njut av vyerna på fotona nedan.

Här klunsar reseledarna om notan i kiosken, en 30 centiliters öl kostar 80 kr 🙂

After Golf på Montgomerie

Utanför klubbhuset Montgomeri, lägga ett bud?

 

Omlädningsrummet på Montgomerie

Vinnare Solresor Golf Invitational 2017, Henrik Jansson & Alexander Nordahl

Dubai från ovan
Vi fick även möjligheten att åka helikopter över Dubai, en generös gest från visit Dubai.

Hotellet Atlantis från ovan

Burj Al Arab

Atlantis hotel

Burj Khalifa i bakgrunden

Restauranger
En av kvällarna åt vi på Bice Mare som är en italiensk restaurang med fantastiskt läge vid Burj Kalifa. Underbar mat med fantastisk utsikt över Burj Kalifa och ”Dancing water fountain”.  När vi var här för fem år sedan spelades vacker musik från Sarah Brightman i takt med musiken. Denna gång var det lite mer variation på musiken, bland annat spelades musik från Mission Impossible Ghost Protocol där några scener spelades in just här.

Här är en film från Dancing water fountain, 3 minuter lång. Spela gärna fram till slutet för att se ett häftigt crescendo!  

Burj Khalifa

Dancing water

The Meat Company
För dig som uppskattar kött, till och jag själv som inte är köttälskare gillade detta, dock väldigt dyrt. En rekommendation är att åka till Soak Madinat, ”Lilla Venedig”. Ett mysigt område med kanaler och massor med restauranger. Ligger nära det lyxiga hotellet Bush Al Arab. Se bilder nedan.

Burj Al Arab at night; kort filmklipp

Läs mer här om Dubai