Äntligen dags för Dubairesan som vi denna gång bokat med Birde Golf. 9 dygn har vi framför oss! Min man Jonas och jag tar tåget till Arlanda med våra två golfbagar och en resväska (lätt packning, inget långärmat eller regnkläder, vi skall ju till ”öknen”!).

Allt började ovanligt bra med snabb incheckning på Arlanda och Emirates. Jag fick som vanligt uppmärksamhet över mitt fantastiska resefodral (Club Glider). Väl incheckade går vi till taxfreen och köper  vin och whiskey i taxfren eftersom det inte går att köpa alkohol i Dubai. Enligt personen i kassan behövs inte påsen förslutas. Sen varvar vi ned med lunch innan det är dags att gå ombord på flyget. Emirates har en mycket hög klass på allt från service, bra med benutrymme trots ekonomiklass, dryck ingår i biljettpriset, två alternativ på mat och massor med filmkanaler, 5,5 timme tog det till Dubai.

I tullen på Dubais flygplats blir vi ifråntagna alkoholen som vi köpt på Arlanda med argumentet att flaskorna inte är förslutna. Vi blir arga och besvikna men det är inget vi kan göra åt det. (Efteråt har jag forskat kring detta och det visar sig att tullen i Dubai gjort fel, men det är ju svårt att göra något åt så här i efterhand.)

Dubai Intercontinental Festival City

Dubai Intercontinental Festival City

Vi hämtar vårt bagage och tar taxi till hotellet som ligger endast fem minuter bort, Intercontinental Dubai Festival City. Vi checkar in och får ett rum (eller snarare en svit) på 15e våningen, tufft för mig som är klaustrofobisk men det är bara att bita ihop, kan ju inte gärna ta trapporna….

Lördag, vi har missat frukosten som slutar kl 11 (tidsomställning +3 tim) så det blir hamburgerfrukost innan vi tar taxi till Jumeirah Golf Estates för att se Henrik Stenson spela. Det är mycket varmt och ovant för oss som är nyanlända men vi går med och tittar någon timme i värmen. Lite foton på Stenson:

dubai-13 002dubai-13 007dubai-13 003

När vi följt med några hål så beslutar vi oss att åka tillbaka till hotellet för lite svalka och vila. På våning 4 finns ett trevligt poolområde där vi spenderar en timme innan vi tar en välbehövlig ”siesta” på rummet.

På kvällen äter vi på hotellet, Terra Firma. Fantastisk mat och mysig restaurang (men dyrt…) Det var så gott så vi åt där två kvällar under veckan, trots att det inte fanns en flaska vin för under 600 kr!

dubai-13 107

Söndag, klockan ringer 6.45 och vi har golftid kl 7.50, känner verkligen av tidsomställningen! Det går shuttlebuss var 10e minut från hotellet och det tar 5 minuter till Al Badia Golf (som förvaltas av hotellet). http://www.albadiagolfclub.ae/

Al Badia golf är en mycket fin och högklassig anläggning med fantastiskt häftigt klubbhus som är byggt med ett gyllene tak med sten och blått glas. De har har regionens enda TaylorMade Performance Lab. Känns bra att ha rätt märke på klubborna i bagen!

Klubbhuset Al Baida

Klubbhuset Al Baida

Al Badia Golf Club är designad av Robert Trent Jones II. Banan omges av sjöar, bäckar och vattenfall och sk ”rivers of  sand” . Därifrån kan man fortsätta att spela på bollen trots att det är ett hinder.

Banan omges av naturliga arabiska växter man fokuserar också på miljön och använder man Paspalum gräs, Sealsle 2000 på greenerna och Sealsle 1 på tees och fairways. (information för er som förstår sig på grässorter….)

Vi checkar in och får vår golfbil, det är bara vi två bokade i bollen. Första tee, det känns väldigt ovant att hålla i golfklubban igen, har inte spelat golf på nästan två månader. Det är fint väder, varmt men väldigt blåsigt. Första driven blir iallafall riktigt skaplig!  Banan slukar mycket golfbollar då det är ganska många hål med vatten, speciellt de första 9. Den ser ganska lättspelad ut men det gäller att slå rakt då det inte finns någon ruff som stoppar bollen i sluttningarna ned mot vattnet. Maken spelar bort 10 bollar första dagen. Vi förstår snabbt varför ”kioskbilen” inte bara säljer godis, öl och mackor, det finns även Taylormade-golfbollar att köpa! Banan är av mycket fint skick och trevlig att spela. Blåsten varar hela rundan och på slutet börjar det bli disigt i luften då en sandstorm är i antågande och det blir svårt att se framför sig.

dubai-13 018

dubai-13 013

 

Öl och golfbollar till salu!

Öl och golfbollar till salu!

dubai-13 011 dubai-13 021

Vi avslutar med öl och lunch i klubbhuset och tittar ut över ranchen där de ambitösa golfentusiasterna står och tränar och provar TaylorMade klubbor i hettan och den antågande sandstormen. Sen tar vi shuttlebussen tillbaka till hotellet för lite vila medan värsta sandstormen pågår utanför. När vi senare mot kvällen vill sätta oss utomhus för en drink är allt stängt pga den kraftiga stormen, så det blir inomhus med kall AC istället brrr.

Utsikt från restaurangen i klubbhuset Al Badia

Utsikt från restaurangen i klubbhuset Al Badia

Vi har totalt fem rundor inbokade på Al Badia golf. Sista rundan är på torsdagen. Det blåser kraftigt och himlen är oroväckande mörk, inte kan det väl regna i öknen?? Vi har inga regnkläder eller långärmade tröjor med oss men det är väl lugnt? Vi är ju i Dubai! Men ganska snart regnar och blåser det kraftigt och även lite åska hörs. Vid hål 4 är vi så blöta och kalla att det känns som att vi måste ge upp,  men vi fortsätter tappert. Vi värmer oss med handdukarna som finns i golfbilen som är avsedda för det motsatta, att torka bort svett. Vid hål 14 har det äntligen slutat regna och våra kläder börjar sakta torka upp, de sista 9 hålen går utomordentligt bra och vi avslutade med en varsin birde!

Birdie!

Birdie!

Birdie!

Birdie!

dubai-13 022

Bra med handdukar i bilen – kan användas till mycket!

dubai-13 020 dubai-13 014

Våra fem golfrundor på Al Badia är avklarade och vi är jättenöjda med banan och personalens engagemang och service. Vi har under veckan försökt boka en runda på någon annan bana för fredag eller lördag men det var i princip fullt överallt. Så fredagen är ”golffri” och då regnet fortsätter så är det skönt att ta det lite lugnt på hotellet. På natten vaknar jag flera gånger av kraftiga åsksmällar.

Lördag, den enda golfbanan som det gick att få golftid på var en Pay and Play bana, Meydan The Track, http://www.meydangolf.com/ 9 hål fanns det möjlighet att spela. Vi hade väldigt låga förväntningar på banan då det var en Pay and Play. Men förväntningarna överträffades rejält, jättefint skick på banan, obligatorisk golfbil, jättefin shop och klubbhus, restaurang. Detta är ju Dubai, lägsta nivån är mycket hög!

Vi spelade med två män från England och Kanada som bott i Dubai mer än 10 år. Jag spelade en mycket bra 9-håls runda och lyckades med en birdie igen (brukar inte hända alltför ofta tyvärr…). Maken spelade bort sina sista bollar. Himlen var oroväckande mörk igen och det regnade lite lätt av och till under rundan. Enligt våra medspelare så har Dubai typ två regndagar per år och dessa dagar lyckades vi minsann pricka in!

Meydan golf, The Track! Birde!

Meydan golf, The Track! Birde!

Rivers of sand!

Rivers of sand!

Meydan golf, på väg till klubbhuset!

Meydan golf, på väg till klubbhuset!

Summering av hotellet, Intercontinental Dubai Festival City http://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/dubai/dxbhb/hoteldetail

Det är mycket hög service på hotellet, vänlig och hjälpsam personal. Varje eftermiddag/kväll dyker de upp och frågar om vi behöver nya handukar eller annat, så tar man ”siesta” så är det bäst att trycka på stör ej-knappen. Hotellet ligger vid Festival Centers marina och köpcenter och är nära till Al Badia golf (även Dubai Creek) och bara fem minuter från flygplatsen. Men annars så ligger hotellet på fel sida stan om man vill ha närhet till områden som ex.vis det fantastiska området ”Lilla Venedig” Souk Madinat, Jumeirah beach eller Down Town Dubai osv. Men taxi är ju det enda som är billigt i Dubai så det var inget större problem. När men beställer taxi så får man alltid frågan om du vill ha en ”Normal taxi” eller ”Lexustaxi” som förstås kostar lite mer.

dubai-13 082

Lång personal på hotellet!

Vad har vi gjort på kvällarna då?
Ätit och druckit en massa gott. Det är väldigt dyrt på restauranger som är registrerade, dvs har alkoholrättigheter. Det är mestadels hotell eller restauranger som har koppling till hotell som har dessa registreringar. Man höjer då automatiskt upp priserna för maten och alkoholen är ganska så dyr. Men är man på semester så….

Här kommer tips på MYCKET bra restauranger:

Jamie Olivers Italian, ligger vid marinan Festival City (vid hotellet) http://www.jamieoliver.com/italian/dubai här åt vi två gånger. Fantastiskt bra och i anslutning till hotellet! Rekommenderar deras goda portabello muchrooms (side order).

Bice Mare, Souk Madinat med utsikt över ”Dubai Fontain” och Burj Khalifa – ett måste!!!! Underbar italiensk mat med fisk/skaldjur. Fantastisk underhållning från Dubai Fontain där vattnet ”dansar” i takt med musiken av Sara Brightman, magiskt! Ett måste som sagt!

Dubai Fontain (Dancing water)
Dubai Fontain (Dancing water)

 

 

 

 

 

 

 

Bice Restaurant  (Hilton Jumeirah Beach Resort) – ännu en italiensk restuaurang! Mysig miljö, live pianomusik och fantastisk mat även här.

Och utanför hotellet var det en hel del bättre bilar parkerade….

dubai-13 042

 

Souk Madinat – ”Lilla Venedig”
Så himla mysigt område med kanal med restauranger runt kanalen! Vi åt ännu en fantastisk middag på Traders Vic´s och tittade ut över kanalen och båtarna. Detta mysiga område är ett måste!!!!!

Ett annat trevligt ställe är The Adress, Dubai Mall http://www.theaddress.com/en/hotel/the-address-dubai-mall som ligger precis vid fontänen och Burj Khalifa. Här bodde vi en natt för ett år sedan, nu besökte vi hotellet för en drink innan middagen på Bice. Happy our mellan 18-20 dessutom… och väldigt goda drinkar i mysig miljö!

The Adress hotel

Vi åkte även upp i Burj Khalifa, 120 våningar. Bokade detta hemifrån några veckor innan för det är ganska fullbokat och mycket billigare att boka i förväg. Detta besök var inget jag så ifram emot direkt med tanke på min klaustrofobi men jag överlevde hissfärden på 120 våningar som tog en minut totalt! Här kommer bevisen:

 

Burj Khalifa

Burj Khalifa

120 våningar upp! (bara en hisstur kvar, nedåt på en minut)

120 våningar upp! (bara en hisstur kvar, nedåt på en minut)

dubai-13 057

Utanför Burj Khalifa (efter hissfärden!)

Utanför Burj Khalifa, efter hissfärden (glad!)

Lite lärdomar från resan: förslut påsen med alkohol för säkerhets skull, laddat kreditkort/plånbok (dyrare än Sverige), boka golftiderna hemifrån, det kan regna även i Dubai om du har otur! Dubai är fantastiskt!!!

Vi är mycket nöjda med Birde Golf Tours. Redan innan köpet med snabbhet i kommunikation, flexibilitet och även telefonuppföljning efter att vi kommit hem. Hög servicegrad! Me like!

Funderar redan på var och när vår nästa golfresa blir!