Playa Dorada Golf – paradisgolf eller?

Vi provar Dominkanska Republiken och Punta Cana två veckor i februari. Playa Dorada Golf är den enda 18-hålsbanan i området där Robert Trent Jones skapelse från 1976 har åldrats påtagligt. Vi har otur när vi är där då det har regnat konstant under flera veckor och banan är i extremt dåligt skick och det var väldigt lerigt på banan. En runda här kostar runt 80 usd + att det är obligatoriskt med caddie som du betalar ytterligare en avgift för och som dessutom ska ha minst 10 dollar i dricks. Dessa caddies är inte golfkunniga och de är mycket giriga och flera av dem påstår att de inte har lön utan bara dricks vilket inte alls stämmer. Vi hörde också att några av dem hade blivit sura när de endast fick 10 usd i dricks. Se reviews här http://www.worldgolf.com/courses/dominicanrepublic/playa-dorada-golf-course.html 

Det är väldigt lite spelare på banan och du behöver inte boka tid för att spela. Det är endast runt kl 9 då det är några bollar (från Golf Plaisir främst) som går ut.

Summering, inte prisvärt!!! och långt från paradisgolf….
Bifogar lite foton från Playa Dorada Golf nedan.

De har mycket att göra med banan inför detta...

De har mycket att göra med banan inför detta…

 

Klubbhuset Playa Dorada Golf

Klubbhuset Playa Dorada Golf

Häftig utsikt vid Green på 15!

Häftig utsikt vid green på 15!


Santiago Golf Club
Vi fick tips om Santiago Golf Club (Lasaromas Golf) från Golf Plaisirs golfvärd som vi träffade på Playa Dorada Golf. Vi spelade denna bana en gång och den är har något lägre greenfee (runt 70 dollar, vi fick bättre pris genom taxichauffören) och i fantastiskt bra skick. Tyvärr tog bilresan dit ca 45 minuter med väldigt dåliga vägar, annars hade vi spelat den fler gånger. Här var det också obligatoriskt med caddie; men caddien var en duktig golfare och tillförde verkligen något till spelet.
http://www.lasaromasgolf.com/

Denna bana ligger på höjden med fantastiska vyer och omgivningar. Summering: Prisvärt!!!
Håll tillgodo med foton nedan:

Getter i buskarna

Getter i buskarna

Boendet – Gran Ventana Beach Resort

Detta 4-stjärniga all-inclusive hotel var ett helt ok boende men inget för oss. Bra läge vid stranden, maten också ok men inget mer.

http://www.granventanahotel.com/default-en.html