Jag har vid några tillfällen ropat in golfpaket med hotell via golfresan.se
http://www.golfresan.se/ . Denna gång blev det ett golfpaket med fyra dagar till Palma, Mallorca i juni 2012. Då min man drabbades av diskbråck så övertalade jag min vänninna (och svägerska) som nyligen börjat spela golf att följa med.

Vi kom fram till hotellet på fredag kväll och baxade in våra golfbagar och resväskor till receptionen på Hotel Feliz http://www.hotelfeliz.com  som ligger i Terrenoområdet i Palma, nära slottet Bellver och hamnen. Medan personalen checkade in oss blev vi bjudna på Cava vilket såklart uppskattades!

juni 2012 046

Hotellhunden Feliz

Vi en gick därefter och åt på restaurang i närheten för att avsluta med en drink i den trevliga lobbyn på hotellet. Hotel Feliz är ett fyrstjärnigt ”boutiqehotell” och det visade sig att merparten av personalen är svenskar. Hotelldirektören är svensk och gift med en spanska. Hotellet är för övrigt ett hyreshus som de byggt om till hotell med ett trevligt soldäck på taket med bubbelpool och härliga solstolar. De har verkligen lyckats bra! Det enda vi saknade var en ”riktig pool”, Det fanns en glaspool vid entrén/receptionen men den kändes mer som utsmycknad än för bad. Övrigt så var allt fantastiskt fint, familjärt med trevlig personal!

juni 2012 022

Utsikt från balkongen på Hotel Feliz

Vi vaknar upp lördag morgon och äter frukost ute i solskenet och sen är det dags för första golfrundan. Svägerskan är mycket nervös och har drömt om en skenande golfbil under natten….

Vi tar taxi bort till golfbanan, vi är inbokade på Son Vida golf.
Det första vi gör är att gå in i golfshopen då det alltid roligt när man besöker ny bana att se vad golfshopen har att erbjuda. Vi köper oss varsina snygga golfhandskar som visserligen är dyrare än i Sverige. Men snygga är de och släpper in solen också!

juni 2012 025

På väg till första tee!

Med osäkra steg går vi ut till starten. Det är två män där som också verkar spelklara.  De är bägge klädda med
J-Lindebergkläder från topp till tå och gör en massa konstiga uppvärmningsövningar.

Vi börjar förstås bli oroliga att vi skall gå i samma boll som dem.  Väninnan vill ju helst inte spela med några andra då hon är orolig att det skall märkas att hon är nybörjare.

Vi går fram till tee 1 och visst, vi skall spela med dessa herrar som visar sig vara far och son från Tyskland och de heter Peter och Peter.  Med tysk precision och nogrann förberedelse slår tyskarna ut sina bollar, hyggliga utslag. Nu är det vår tur! Jag slår ut först, ett halvskapligt slag, rakt fram åtminstone. Därefter kommer väninnan och får på ett superutslag långt och rakt, hm…

Flera sjöar komplimenterar banan som är vacker och i väldigt fint skick. Det finns både palmer, tallar och mandelträd och till det kommer en såklart lite fysträning i backarna om man inte tar golfbil vilket vi inte gör då vi självklart vill ha motion. Det är mycket måsar på banan som inte verkar bry sig varken om oss eller bollarna.

Rundan löper på fint och tyskarna är ju faktiskt trevliga och de är imponerade över väninnan som spelar sitt livs runda!

juni 2012 031

Trevligt vattenhål på Sonvida – Cava!

Men en hel del incidenter blir det efter vägen!

Vid en av dessa många vattenhål lyckas jag naturligtvis slå i min boll i vattnet. Jag tar fram en ny boll, denna gång en rosa boll (brukar normalt bara spela på vita bollar) som jag droppar ut. När jag väntar på min tur att slå så kommer plötsligt en mås gående mot min boll. Måsen tar upp den rosa bollen med munnen och släpper ut den igen på marken för att strax därefter efter plocka upp den igen och flyga i väg med bollen.  Måsen släpper sedan bollen 150 meter närmare hålet och vi vet inte riktigt vad golfreglerna säger här, men jag droppar för säkerhetsskull ut en ny boll (denna gång en vit boll) på samma ställe och plockar upp den rosa bollen när jag kommer fram. Måsarna tycker nog att det är något speciellt med rosa bollar antar vi.

Det blir förstås ett och annat vattenbesök även för de övriga spelarna i bollen också. Både i sjöar samt även i en pool vid en av de tilliggande villorna! Det är ”Peter den yngre” som får på ett snedslag in i en trädgård och bollen landar på ett parasoll för att sedan studsa ned i poolen. Jag kallade honom för ”poolman” på skoj men det uppskattades inte riktigt…

Vid hål 17 avslutar ”Peter den yngre” med att slå in sin boll i en tall i skogen och en död mås ramlar ut på fairway. Tänkte skämta och säga ”birdeman” men det var nog bäst att avstå, han såg inte så glad ut.

Rundan avslutas men en fantastisk sangria i solskenet och min spanska favoriträtt, gambas pil pil!

Gambas Pil-pil!

Gambas Pil-pil!

Aftergolf!
Sen tar vi taxi tillbaka till hotellet där vi tar med oss en kanna Sangria upp till soltaket och vi får en ilsken röd färg på våra bleka svenska vinterhudar. Ett dopp i bubbelpoolen på taket blir det också och när sangriakannan är uppdrucken vågar oss också på ett dopp i ”akvariet” ner vid entrén/receptionen!

Sangria på soltaket!

Sangria på soltaket!

"akvariet" på hotell Feliz!

”akvariet” på hotell Feliz!

På kvällen äter vi fantastisk pasta på Emilio Ingrossos restaurang Ribello, grymt gott, rekommenderas!!! http://www.restaurante-ribello.com/ Vi fick bordet bredvid pappa Vito Ingrosso.

Vi spelar olika banor varje dag och fyra dagar gick alldeles för snabbt, Palma är underbart! Vi vill tillbaka hit igen!

Livet är gott!

Livet är gott!